Ανακοίνωση ΠΕΠΣΣ: Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Η ΠΕΠΣΣ υποστηρίζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει ότι το εν λόγω προληπτικό μέτρο θα ισχύσει και στις διοργανώσεις της, όλων των ηλικιακών κατηγοριών το προσεχές δεκαπενθήμερο (έως και 22/03/2020).

Ως εκ τούτου:

  1. Δικαίωμα να βρίσκονται εντός γηπέδου θα έχουν όσοι έχουν το δικαίωμα να αναγραφούν στο φύλλο αγώνα (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, παρατηρητής διαιτησίας, γιατρός αγώνα, αξιωματούχοι ομάδων, παρατηρητής αγώνα, μέλη Δ.Σ. ΠΕΠΣΣ).
  2. Στην περίπτωση των κλειστών γυμναστηρίων μπορεί να παρευρίσκεται και το συνεργείο βιντεοσκόπησης του κ. Νιφλή, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  3. Στην περίπτωση των ανοιχτών αθλητικών κέντρων, όσοι δεν έχουν το δικαίωμα να αναγραφούν στο φύλλο αγώνα, πρέπει να βρίσκονται εκτός της περίφραξης της συνολικής εγκατάστασης, τουλάχιστον 100 μέτρα πέραν αυτής και ούτε στο καφέ του εκάστοτε αθλητικού κέντρου.

Επίσης, ότι για την απαρέγκλιτη τήρηση του ως άνω προληπτικού μέτρου, υπεύθυνο ορίζεται το εκάστοτε γηπεδούχο σωματείο και σε περίπτωση που αυτό δεν μεριμνήσει σχετικά και δεν το τηρήσει, τότε οι διαιτητές του αγώνα θα έχουν τη ρητή εντολή να μην αρχίζουν το παιχνίδι, με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και με ότι αυτό συνεπάγεται βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ.

Ανακοίνωση

ΦΕΚ

Σχολιάστε