Μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας μέχρι 13/12/2021

Με αφορμή τις διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, που απέστειλε η ΓΓΑ, σας παραθέτουμε το τι ισχύει για προπονήσεις και αγώνες σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα για το Ποδόσφαιρο Σάλας, για αθλητές, προπονητές και φιλάθμους.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

ΑΘΛΗΤΕΣ

Έως 11 ετών

2 self tests εβδομαδιαίως για προπονήσεις / Self test παρουσία προπονητή ή υπευθύνου COVID την ημέρα του αγώνα

Από 12 έως 17 ετών

2 self tests εβδομαδιαίως για προπονήσεις / Rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών πριν τον αγώνα

Διευκρίνηση: Εάν ο παίκτης συμμετέχει σε άνω του ενός αγώνα την εβδομάδα, σε μη διαδοχικές ημέρες, π.χ. Τετάρτη και Σάββατο, χρειάζεται PCR ή rapid test πριν τον ΠΡΩΤΟ αγώνα και για τους υπόλοιπους αγώνες της εβομάδας seld test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα.

Από 18 ετών και άνω

2 rapid tests εβδομαδιαίως για προπονήσεις / Rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών πριν τον αγώνα

Σημείωσεις:

1. Ο έλεγχος των αθλητών πριν από κάθε αγώνα, λογίζεται ως ο δεύτερος εβδομαδιαίος έλεγχος.

2. Από τον έλεγχο εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Όσον αφορά στους προπονητές των ομάδων, ισχύει ότι ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ήτοι δύο rapid test εβδομαδιαίως, εφόσον ΔΕΝ έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών). Και για τους προπονητές πριν τον αγώνα, απαιτείται rapid test 48 ωρών ή ή PCR test 72 ωρών, εφόσον δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει.

ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη νέα Κ.Υ.Α., από σήμερα (22/11) και αναφορικά με τους φιλάθλους, επιτρέπεται η είσοδος σε όλες τις εγκαταστάσεις που διεξάγονται αγώνες των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων της ΠΕΠΣΣ, μόνο σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (όχι παλαιότερο των 6 μηνών).

Παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω οδηγιών, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες της ΠΕΠΣΣ, καθώς θα υπάρξουν και έλεγχοι από αρμόδια κλιμάκια.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Σχολιάστε